19 Mayıs 2011 Perşembe

YENİ SİTEMİZ


Bu sitedeki eski yazılar duracak.
Güncellemeler yeni sitemizden devam edecek.

Yeni Sitemiz : SIR HOCA

1 yorum:

Adsız dedi ki...

إِنَّ الْمُنَافِقِينَ يُخَادِعُونَ اللَّهَ وَهُوَ خَادِعُهُمْ وَإِذَا قَامُوا إِلَى الصَّلَاةِ قَامُوا كُسَالَى
يُرَاءُونَ النَّاسَ وَلَا يَذْكُرُونَ اللَّهَ إِلَّا قَلِيلًا
Nisa 142
Merhaba Can Dostlar;

KENDİNİZİ TARTABİLİRSİNİZ!

• Sabahleyin yatağından kalkdığında ilk aklına gelen şey dünya veya dünya ile alakalı bir şey ise sen artık dünyanın oğlusun. Ahiretin oğ¬lu olmak, sana çok uzaktır. Uyandı¬ğınızda ilk aklınıza gelen, mânâ ise müjdeler olsun sana...
'• Oturduğun mecliste iyi bir inşanın aleyhinde konuşulduğunda, için¬de bir sevinç hissi seziyorsan, bu ha¬line çok ağla. Çünkü bu hal müslümana ait olmayan bir haldir. Sende, amelleri kökten yeyip bitiren hased hastalığı başlamıştır.
•' Ezan-ı Muhammedi okunduğun¬da, ona karşı bir hürmet, saygı duy¬muyorsan imansız gitmenden korkulur. Çünkü sende dînî basite, hafife almak illeti baş göstermiştir.
Karşına birden bire kadın çıkıyor ve sen buna bakışlarını kaydırıyor ve gözünü alamıyorsan, gözünün yap¬mış olduğu zina seni manen cünüplüğe sevketmiştir. O halin ile namaz kı¬larsan, feyiz alamazsın, mana ile ir¬tibat kuramazsın.
Faizli muameleler veya haram iş¬leri takib etmende zerre kadar için¬ de bir ürperti, korku hissetmiyorsan, sen kötülüğü kabullenmişsin demek¬tir. Şunu bil ki küfre rıza küfürdür.
Ahlaksızlığa rıza ahlaksızlıktır.
İslam davası ile ilgili müsbet yön¬de bir haber alıp sevinmiyor, menfi bir habere kulak verince üzülmüyorsan, okuduğun kelime-i tevhidi yeni¬den gözden geçir. Müslümanın derdi
ile dertlenmiyen bizden değildir, hadisine kulağını aç...
Seccadeni serip namaza kalkmak istediğinde, içinden bir iştahsızlık tembellik başlıyorsa, Allah korusun bu bir münafıklık alametidir. Çünkü onlar namazlarına üşene üşene kal¬ karlar...
'• Dini bir mevzu anlatıldığında uyukluyor, boş söz ve dedi kodu ya¬pıldığında uykun kaçıyorsa bilki senin burnuna şeytan nefesini üflüyor. O gü¬zel meclislerden istifa¬de etmeni istemeyen şeytanın aleti olma.
İslamın hayata hakim olmasında şu yaşına kadar niyetini ve tavrını ortaya koymadıysan, sana ancak bir Hadis-i Şerifi nak¬letmekle cevap verece¬ğiz :
«Her kim, cihad et¬meden veya cihad et¬meyi gönlünden geçir¬meden ölürse, münafık¬lığın bir şubesi üzerine ölür.» B. Meram : 4/90
Kıldığımız namazlar bizi kötülüklerden alıkoymuyorsa şu hadise kulak verelim ;
«Sahibini Allah'a yaklaştırmayan namaz, bilsin ki Allah'tan uzaklaştırıyor, demek¬tir.»
İşte öyle namaz kılarsan böyle karşılık verilir. Sarı¬lır, toplanır sonra bir paçavra gibi suratına çarptırılır.
Dükkan komşusunu kıskanıyorsan, bil ki Allah'ın yapmış oldu¬ğu taksimata karşı ge¬liyorsun. Yüce Mevla kimini fakirlikle, kimi¬ni zenginlikle imtihan eder. Kimini sıhhati ile, kimini hastalıkla, kimini evladla kimini hanımıyla imtihan eder. Bu¬nu bil de Allah'ın yapmış olduğu taksimata bütün samimiyetinle gü¬ven.
Oturmayı, çay içmeyi rahatlık olarak; namaz kılmayı külfet ola¬rak kabul ediyorsan, sen çoktan ölmüşsün. Diri olsaydın, ruhunu ra¬hatlatacak olan namazı sever ve onu bir angarya kabul etmezdin. Ve «Hele şu namazı kılalım da rahat rahat oturup çayımızı içelim» de¬mezdin.
Evdeki çocuklarınıza islamla hakim olamıyorsan, bil ki başka bir şeyin hakimiyyeti altına girmişsin. Sana hakim olmayan da Kur'an olmadığına göre, kimin hakimiyeti altına girdiğini kendin bil.
Bunları okuyun ve ibret alın ey akıl sahipleri.
Piri Sır Bu Bir Sırdır