8 Şubat 2008 Cuma

Şeytanın adları, görevleri ve şeytandan korunma yolları

MERHABA CAN DOSTLAR
Rabbimiz (cc) Kuran’da ezeli düşmanımız olan şeytan ve askerlerinden Müslümanları uyarmaktadır. ONU VE ZÜRRİYYETİNİ DOST MU EDİNİYORSUNUZ. [Kehf 50.] Mücahid isimli alime göre şeytanın askerleri ve isimleri yaptıkları faaliyetleri, hangi kanaldan Müslümanları aldatma metotları şöyledir.
1-SEBUR. Bu şeytanın vazifesi bela ve musibetlerle ilgilidir. Bir insan bela ve musibetlere maruz kalınca, sebur isimli şeytan onu cahiliyet adetlerine dönmesi için teşvik eder. Cenaze arkasından ağıtlar söyleyerek ağlamak, evi veya dükkanına bir zarar geldiğinde yaradanına isyana kalkışmak v.s. gibi konularda bu şeytanın teşviki ve parmağı vardır.
2-AVER. Zina işleriyle uğraşır. İnsanları zinaya teşvik eder veya süsler. Bir haberde şöyle denmiştir. Her kadının kucağında bir şeytan oturur, yabancıya karşı şeytan bu kadını güzel gösterir, ta ki göz zinası yapsın diye.
3-MİSVAT. Bu şeytanın vazifesi yalancılığı teşvik etmektir. alım satımda bilhassa esnaf uyanık bulunup yalan konuşmamalıdır. Yalan söylemek belki malı sattırır; fakat bereketini ortadan kaldırır.
4-DASİM. İnsanlarla evlerine girer. Aile reisini kızdırır, hanımı ile aralarında kavga çıkartır. Bu bakımdan Müslüman eve girerken besmele çekmeli ve ev halkına selam vermelidir.
5-ZELENBUR. Çarşı ve pazarlarda bulunur. Hile, aldatma, karaborsacılık gibi İslam dışı hareketlerin yapmasında insana yardımcı olur.
6-HUNZAB. Namaz kılarken insana vesvese verir. Namaza başlamadan evvel Nas Suresi’nin bu vesveseyi azaltacağını söyleyen âlimler vardır.
7-VELHAN. Bunun vazifesi abdest almakla ilgilidir. İnsan abdest alırken menfi teşviklerde bulunur.
DOSTLAR;
Şeytan ve askerlerinin şerrinden korunmak için
A- ALLAH’I lisanen kalben zikretmeli
B- LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAH zikrine devam etmeli
C- Mümkün mertebe takva yolunu tercih etmeli.
D- Taklidi imandan tahkiki imana geçmeli.
E- ALLAH korkusunu kalbinden atmamalı.
(Elmalı Tefsiri 3 cilt 2148.)
DOSTLAR; Konumuzu bir hadisle bitirelim. “Şeytan hortumunu insanoğlunun kalbi üzerine koyar. Allah’ı hatırlarsa oradan uzaklaşır. Allah’ı unutursa kalbini lokma eder.”
BU BİR SIRDIR.
Allaha emanet olun.

Hiç yorum yok: