9 Eylül 2010 Perşembe

BAYRAM NASİHATİ


MERHABA DOSTLAR...
Rahmet ve mağfiretiyle gönüllerimizi Allah’a yaklaştıran, fazilet ve bereketiyle ruhlarımızı olgunlaştıran, orucu, teravihi, mukabelesi, iftarı, sahuru, Kadir gecesi, zekât ve fıtır sadakaları ve de diğer ibadetleriyle; bizleri Müslüman olduğumuzun şuuruna erdiren ALLAHA HAMDOLSUN.

DOSTLAR;
Hazreti Nebi (saS) söyle buyurmuştur: "Benim ve benden önceki nebilerin söylediği en üstün söz, 'LA İLAHE İLLALLAH' dır.

CAN DOSTUM, işlediğin hiç bir ameli küçümseme , çünkü Allah bu ameli yaratırken ve bize vacip kılarken küçümsememiştir. Onun katında en büyük mertebeye sahip olduğun için yüklemiştir. Bu amellerden biri de yedirip içirmendir. Bayramda seyranda, birilerine yedir içir, yedirirsen içirirsen, hakkın kullarına yediren içirenler menziline çıkarsın. Hak ihtiyacın dışındakilerini dağıtmanı istemiştir. Hz. Hasan (as) ve Hz. Hüseyin (as) birileri kapıya gelince; "HOŞ GELDİN SAFALAR GETİRDİN AZIĞIMIZI AHİRETE TAŞIYACAKSIN" diye karşılarlardı.

DOSTUM, Hastaları ziyaret edin,çünkü kul hastalandığı zaman ALLAH onun yakınındadır.

CAN DOSTUM, ilmiyle amel etmeyen alimi gördüğünde, onun ilmiyle sen amel et. Böylelikle ilmin hakkını yerine getirmiş olursun. Alimi kötülemekten sakın; çünkü sahip olduğu ilmin Allah katında değeri vardır. Komşuluk haklarını yerine getir. Akrabalık bağlarını korumaya devam et. Akrabalık bağı Rahmandan bir daldır. Akrabalarla bağını sürdürürsen, ALLAH'DA SENİNLE BAĞLARINI SÜRDÜRÜR. En büyük savaş nefsin isteklerine karşı yaptığın mücadeledir. Sofrada tıka basa karnını doyurma, çünkü çok yemek insanın zekasını azaltır, aklın algılamasına mani olur. Yaşamak için ye, yemek için yaşama, Rabbine itaat için yaşa.

KİMİN İÇİ GÜZEL OLURSA ALLAH'DA ONUN DIŞINI GÜZEL YAPAR,
KİM AHİRETİNİ ISLAH EDERSE, ALLAHDA DÜNYA İŞLERİNİ ISLAH EDER.
Muhyiddin Arabiden nasihatlerde bu konulardan bahseder.

Rabbimiz; cümle Ümmeti Muhammed'in bu bayramlarını hayırlara vesile kılsın ve gönüllerdeki bayramları nasip eylesin.

BU BİR SIRDIR

Hiç yorum yok: