9 Eylül 2010 Perşembe

RAMAZAN BAYRAMI SABAHI

Merhaba dostlar.
Ramazan ayını ibadet ve taatle geçiren can dostlar. Peygamberimiz'in (s.a.s.) deyimiyle; "Bayram sabahına günahlardan temizlenerek çıkan sizler." Herkes batıl adına koşarken, hak ve hakikate kulak veren abidler. Ne mutluki iman hayatını fazilet, ölüm ötesine hazırlanmayı saadet bildiniz. Maddecilerin, çıkarciların yoluna değil, ebedi nimetlerin arzı endam ettiği Allah yolunu tercih ettiniz, ölümsüzlük aleminin neşelerini kazanmak için, dünyanın zevk ve safasını hiçe saydınız.

İMSAK vaktinden, iftar vaktine kadar; elinizde çay bardağı, dudaklarınızda sigara olduğu halde bir defa bile fotoğraflarınız tesbit edilmedi. Manevi radarların tesbitinde sizler oruçlu, namazlı, zikirli birer kul olarak tesbit edildiniz. Allah'ın (c.c.) dinine yardımcı oldunuz. Şeytani seslere iltifat ettiğiniz görülmedi. EZAN seslerini, can musikisi olarak seçtiniz. Ayaklarınız, cami ve mescid yollarında ebediyet ve şehadet izleri bıraktı. Gönülleriniz ancak kuran ve imana aktı.

ŞİMDİ GÖNÜLLER SULTANININ SÖZÜNE KULAK VERELİM.
Kullar oruçlarını tutup bayrama çıktıklarında ALLAH ŞÖYLE BUYURUR: "Ey meleklerim her amel ecrini ister, benim orucunu tutmuş kullarımda bayrama çıkmışlar kazançlarını istemektedirler. Şahit olun bende onları affettim" buyurur.

Allah Rasülü Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) "BAYRAM gecesi şeytan feryat eder. Adamları ona 'Efendim seni öfkelendiren nedir.' derler. Bir şey yok, "ALLAH bu ümmeti bu akşam affetti. Size lazım olan şey bunları şehvet, lezzet, içki, büyük günahlarla meşgul etmeniz, ta ki Allah onlara buğzedinceye kadar."

DOSTLAR nurdan kalemlerin yazdığı , nurani şehadet nameyi, bayramımızda almış olacağız inşaallah. Allahın emirlerini tutanlara bayram bir hediye olarak verilir. Asıl bayramlarımız ahirette olacaktır.

Yüzlerinde kılmış olduğu namazların izleri olan sırdaşlarım.
Enes bin malik (ra); Müminlerin beş bayramı vardır der:
1-Her kim sabahtan akşama kadar günahsız geçirirse bayramdır.
2-Dünyadan iman ve şehadet kelimesiyle göçen o günü bayramdır.
3-Sırat köprüsünü salimen geçib, kıyametin şiddetinden emin olanlar.
4-Cehennemden emin olub cennete girenler için.
5-ALLAHI baş gözü ile gördüğü zaman, müminin en büyük BAYRAMIDIR.
(ebulleys)

Ey Allah'ın boyasına talib olan canlar.

Müslüman Allahın emirlerini tuttuğu müddetçe bayramsız geçen anı olmaz. NAMAZ KILAR DUASI BAYRAMDIR, ORUÇ TUTAR İFTARI BAYRAMDIR, ZENGİN OLUR ZEKAT VERİR HAYRI BAYRAMDIR.

Gelin sırrın dostları hak bildiğiniz yolda devam edin. Kulluk elbiselerinizi üzerinizden çıkarıp da çıplak kalmayın. Ramazan ayında yapageldiğimiz ibadet ve taatlere sanki takviye olduk. Ramazan çıkıncada ibadet seferberliğimize devam edelim. İbadetten bizi iki şey alıkor.
"Ya teneşir tahtası, yada dinden dönüş."

İkinci şıkka dönmeyi ateşe atılmış gibi kabul ettiğimize gör,İBADETLERE DEVAM EDELİM.

HAYIRLI BAYRAMLAR BÜTÜN İNSANLIĞA...

BU BİR SIRDIR.

Hiç yorum yok: