24 Kasım 2009 Salı

Kurban Kesmek

Merhaba dostlar..

Kurban keserek Allah’ın emrini yerine getiren her inanan insan merak eder, acaba ben Allah için mi yoksa başka sebepler için mi yaşamaktayım? Bunun cevabını yine Kur’an verir. Bir insanın Allah için yaşayıp yaşamadığını ortaya koyan beş tane özellik söz konusudur. Özet halinde öğreneceğimiz bu beş temel özelliğe sahip olan her mü’min insan, bilmeli ki Allah için yaşamakta ve ömür sermayesini bu inanç istikametinde tüketmektedir:
1. Allah için yaşamanın birinci şartı, kınayanların kınamasından korkmamak, çekinmemektir.

Maide suresi/54
2. Allah için yaşamanın ikinci şartı, mü’minler ve müslümanlar olarak, İSLAM kimliğimizi hep önde tutmaktır. Bu kimlik ise, Müslüman ismini kazanmaktan geçer.

Fussilet suresi/33
3. Allah için yaşayıp yaşamadığımızı belirgin hale getiren üçüncü şart ise hayatımızı yaşarken, görevlerimizi ve kulluğumuzu icra ederken, mükâfatımızı hep Allah’tan beklemektir.

Şuara suresi/109
4. Allah için yaşamanın bir başka şartı ise, galibiyet ve mağlubiyet günlerinin, iyi ve kötü günlerin, başarılı ve başarısız geçen günlerin, Allah’ın elinde olduğuna inanmaktır.

Al-i İmran suresi/140
5. Ve son olarak Allah için yaşamanın şartı, bıkmadan, usanmadan, yorulmadan ölünceye kadar O’na kulluğumuzu icra etmektir.

Hicr suresi/99

“ÖLÜM GELİNCEYE DEK ALLAHA KULLUK EDİN” ayeti mevzuyu özetler…

DOSTLAR KENDİMİZİ BİR DAHA AMELLERİMİZLE GÖZDEN GEÇİRELİM..
Allah’a emanet olun..

Sır…

Hiç yorum yok: