25 Şubat 2011 Cuma

EŞLER,YUVADA SADÂKAT VE MUTLULUĞU YAKALAMAK İÇİN ŞU BEŞ “S” KURALINI UYGULAMALIDIR:/ sır


1- SEVGİ BİRLİĞİ: Evlilik, sevgi temeline oturur. Sevgi, evlilik motorunun yakıt deposudur. Bu depo boşalınca evlilik hayatı stop eder. Sevgi tutkalı ile birbirlerine bağlı olan eşlerin mutluluk ve sadakati de dorukta olur.

2- SOFRA BİRLİĞİ: En azından sabah ve akşam yemekleri ailece evde yenmelidir. Bu sofra birliğinin de mutluluk ve sadakate büyük katkısı olur.

3- SECCADE BİRLİĞİ: Evde kılınan namazlar mutlaka ailece cemaat halinde yerine getirilmelidir. Buna seccade birliği denir. Ailece ruh dünyamız, mutluluğumuz ve sadakatimiz perçinlenir.

4- SEYAHAT BİRLİĞİ: Zaman zaman ailece seyahatlere çıkmalıyız. Gezi ve piknikler yapmalıyız. Eş-dost ziyaretlerine ve davetlere eşimizle beraber gitmeliyiz. Rasulullah,, kendisini davet edenlere “Aişemle olursa gelirim” diyerek “eşsiz” davetlere pek itibar etmezmiş.

5- SAYFA BİRLİĞİ: Her gün eşimizle ortak kitap ve konu mütaala etmeliyiz. Aynı kitabın sayfalarında kaybolmalıyız. Özellikle Kur’an’ı anlamak için gayretimiz olmalı. Bütün bunlar aile mutluluğunun ve sadakatinin çimentosudur.
BU BİR SIRDIR.

Hiç yorum yok: